top of page
Zoeken

Algemene Covid-maatregelenAlgemene Covid-maatregelen vanaf 29 November 2021


Beste leden, sportievelingen,


Voorlopig raken de nieuwe maatregelen niet direct de manier waarop we onze sport kunnen invullen. Covid maakt wel een groot deel uit van ons leven.

Laat ons voorzichtig zijn en lokale afspraken die door gemeentebesturen, clubs of ploegen worden genomen zonder discussie aanvaarden en uitvoeren.

Dit is nog steeds beter dan een volledige sluiting.

Deze maatregelen zullen vooral voelbaar zijn bij afspraken richting publiek, kantine, ed.

Volg aub al onze communicatiekanalen zodat jullie tijdig en correct kunnen geinformeerd worden over afspraken rond wedstrijden en trainingen.

Nogmaals vragen we aan iedereen begrip en inzet. Alvast bedankt.


Volgende maatregelen zijn vanaf maandag 29 november van toepassing:

  • Sportwedstrijden en -trainingen in binnenruimten zullen de komende weken zonder publiek plaatsvinden. Dat is beslist op het Overlegcomité. Buiten mag er wel nog steeds publiek zijn. Ouders die kinderen van en naar trainingen en wedstrijden vervoeren, mogen wel nog binnen in de zaal.

  • De cafetaria's in de sporthallen moeten de regels van de horeca volgen. Op het overlegcomité werd beslist dat cafés en restaurants om 23u de deuren moeten sluiten. Er mag ook met maximaal zes personen aan tafel gezeten worden. Opgelet, deze regel gaat wel in vanaf zaterdag 27 november!

  • De cafetaria kan enkel betreden worden met mondmasker (vanaf 10 jaar) en een Covid Safe Ticket (CST). Hier krijg je een controle stempel.

  • Het mondmasker mag enkel occasioneel worden afgezet om zittend te eten en te drinken, en wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

De maatregelen gelden voorlopig voor 3 weken. Op 15 december zal een evaluatie gemaakt worden.


Voor de algemene informatie van Basketbal Vlaanderen met betrekking tot Covid-19 en het seizoen 2021-2022: https://www.basketbal.vlaanderen/coronavirus-covid-19


Blijf gezond, hou het veilig en zorg voor elkaar!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page