top of page

Onze club

In 1980 is Gembas ontstaan in de Gemeentelijke Basisschool Hoevenen, nu beter bekend als De Rekke. Eerst werd enkel met een aantal jeugdploegen in competitieverband gespeeld en later werd ook een eerste seniorenteam actief. In 1991 promoveerde het herenteam naar de 3de provinciale. Succesvolle jaren brachten ons tot in de 1ste provinciale. Een fusie met Jan Mat Putte veranderde Gembas in Basket Stabroek. Om winst te halen in de hoogste provinciale reeks moesten steeds meer spelers getransfereerd worden naar onze club. Deze spelers hadden een kleine of zelfs geen band met de club, daardoor stopten we enkele jaren geleden met de transfers en keerden we back to the roots:  spelen met eigen mensen. Een familiale club zijn, vormde opnieuw de kern van onze doelen waardoor we besloten een stapje terug te zetten uit de eerste klasse. Zo spelen we vandaag de dag met 2 herenteams in 2de provinciale en 1 herenteam in 3de provinciale. Uiteraard hebben we daarnaast ook in elke jeugdcategorie een veelbelovend en gemotiveerd jongerenteam. Door te spelen met 2 teams van Vriendenclubs proberen we verder zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te basketten.
Basketball Dribble

Techniek

Je zal stapsgewijs de technieken van basketbal aangeleerd krijgen door een gediplomeerde coach. Hieronder vallen onder andere: dribbelen, shots nemen, passen, enz. Verder zal je ook uithoudingsvermogen en behendigheid leren opbouwen.

Tactiek

Tijdens de trainingen word je door je coach voorbereid op de wedstrijden. 
De coach zal je ook tactieken aanleren die handig zijn tijdens een basketbalmatch  en je laten zien dat je een wedstrijd niet alleen wint met snelheid en kracht, maar ook met analyse en strategie.
Street Basketball
Basketball Game

Teamspirit

Iedereen is welkom bij Basket Stabroek! In onze club staat samenhorigheid centraal. Zonder team is er geen basketbal. Dat maakt van teamspirit het belangrijkste kerndoel. Het creëeren van vriendschappen en het opbouwen van vertrouwen vormt een heel belangrijk onderdeel van basketbal zowel op als naast het veld. In onze club is er geen plaats voor ruzie of pestgedrag!

Waar komen onze spelers vandaan?

bottom of page